Deken van Somerenstraat in Eindhoven

Tender

TENDER APPARTEMENTEN

Geheime binnentuin
Typisch voor de buurt rond de Deken van Somerenstraat zijn de grootschalige stedelijke blokken met geheime binnenplaatsen, die ruimte bieden aan verborgen parkjes, speeltuinen en zithoeken. Wij willen ook zo’n eigenzinnige binnenkamer creëren. Met terrassen, tuinen, stadslandbouw en wandelpaden. Alles in een onderscheidende oosterse sfeer. Een buurt waarin het prettig is om te wonen, werken en verblijven. Overdag, maar ook ‘s avonds.

Hoogte
Torens schieten in Eindhoven uit de grond. Niet zo gek: hoogbouw past goed bij de groei­ ambities van de stad. Alle bekende wereldsteden van New York tot Singapore hebben een markante skyline; hoogbouw geeft een stad internationale allure. Daarom kiezen we voor een toren op een prominente plek en in combinatie met gevarieerde laagbouw die aansluit op de bestaande bebouwing. Samen zorgen het hof en de toren voor een perfecte mix van woningen. Van betaalbare (starters)appartementen en gezinswoningen met tuin, tot luxe penthouses.

Groen en duurzaam
Eindhoven wil vergroenen en verduurzamen. De Deken van Somerenstraat kan volgens ons een bijdrage leveren aan beide doelstellingen. Daarom trekken we de aangrenzende groenzone van de Dommel en de begraafplaats door naar het stads­ centrum. Een groen tapijt plooit zich over de toren, rolt de binnentuin van het hof in en ontspringt daar in een stadsoase. Maar een groene stad maakt nog geen duurzame stad. Daarom voldoet ons plan aan de nieuwste duurzaamheidsregels, bijvoorbeeld voor energieverbruik en het bergen van hemelwater.

Techniek, design en kennis
Het DNA van Eindhoven moet terug te vinden zijn in de Deken van Somerenstraat. Daarom geven we techniek, design en kennis een centrale plek in ons plan. Gebouwen maken dankzij hun vorm optimaal gebruik van zonlicht en wind. Slimme belichting accentueert de bloeiseizoenen in de binnentuin. Het geheel is daarmee van educatieve waarde voor nabijgelegen scholen. Bovendien maken we design zichtbaar op straat.

KENMERKEN:
  • Programma: circa 120 appartementen
  • Oppervlakte: circa 7.000 m²
  • Locatie: Deken van Somerenstraat, Eindhoven
  • Vorige bestemming: politiebureau en brandweerkazerne
  • Projectstatus: tender, als 2ᵉ positie geëindigd
  • Ontwikkelaar: Van Abbe Projectontwikkeling B.V.
  • Samenwerkingspartner: Heijmans
  • Klik hier om de locatie in Google Maps te bekijken