Reinier van Abbe is een Eindhovense vastgoedondernemer actief op het gebied van projectontwikkeling en renovatie, die werkt vanuit respect voor omgeving, gebouw en eindgebruiker.   


 


Reinier van Abbe, Founder

De afgelopen 10 jaar heeft hij met zijn bouwonderneming vele projecten gerealiseerd.

Als nieuwe, empathische ontwikkelaar doet Reinier van Abbe samen met ervaringsdeskundigen uit het bestaande werkveld een poging om het organische proces te professionaliseren.

Zij nemen daarbij niet volledig afscheid van planmatig ontwikkelen, maar leren van de vele inzichten die de crisis heeft opgeleverd. De ontwikkeling van binnenstedelijke gebieden is bij uitstek een complex proces. Belangenbehartiging van diverse stakeholders, het delen van risico’s, de balans tussen menselijk kapitaal en traditioneel kapitaal, e.d.; het is vooral een organisatie-opgave. Het is voor ieder gebied steeds weer opnieuw zoeken naar een nieuwe samenwerkingsvorm, met nieuwe verhoudingen tussen publiek en privaat. Empathie speelt hierbij een belangrijke rol. Het complex proces van mensen onderling duurzaam verbinden met een bewust vermogen zich in anderen in te leven vormt de basis voor de inclusieve stadsontwikkeling die Reinier voor ogen heeft.